2015/08/26

A helyes arctisztítás lépései

1. Arctej - Az első és legfontosabb lépés az arctej használata. Ez rendkívül egyszerű, lényegében nem is szorul különösebb magyarázatra – fogjunk egy vattapamacsot, majd ennek segítségével alaposan törüljük át arcunkat a kiválasztott arctejjel. Gondosan ügyeljünk rá, hogy a haj vonalánál is alaposan megtisztítsuk bőrünket, illetve a T-vonalat (homlok, orr, áll) is gondosan töröljük át.



2. Arcradírozás - A bőrradírok használata azért fontos, mert ezek segítenek eltávolítani a mélyebb szennyeződéseket, illetve az elhalt hámsejteket. A bőrradírozás után az arc élénkebb színű és élettel telibb lesz, továbbá a bőr jobban magába fogja majd tudni szívni a jótékony hatású hidratáló krémeket.



3. Tonizálás - A radírozás, illetve a gőzölés és mitesszerek eltávolítása után a bőr pórusai kitágulnak. Ilyenkor fontos tehát a feszesítő és fertőtlenítő hatású tonikok használata. Ezek megnyugtatják a sérült bőrt, megsemmisítik a kórokozókat és rugalmassá teszik a bőr szerkezetét.

 

4. Hidratálás - Végül, de nem utolsó sorban érdemes az arctisztítást hidratálással befejezni – vagyis ajánlott az arcápoló krémek használata. A következő cikkemben olvashattok erről részletesemben. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése